fbpx

Znak Bika i kako da kreiramo i manifestujemo

Znak Bika i kako da kreiramo i manifestujemo

Da li ste znali da na našoj planeti Zemlji vladaju zakoni Venere?

A zakoni Venere su zakoni kreacije, manifestacije, lepote, lakoće i obilja.

Pa šta je onda ono što vas sprečava da živite svoju Veneru? Šta je ono što vas blokira da kreirate, da manifestujete i da vidite lepotu u svakom danu i lakoću u svakom koraku?

Možda mislite da je krivac vaša sudbina, i da ste se rodili na pogrešnom mestu i u pogrešno vreme. I da je nekome drugome mnogo lakše, a vi ste već umorni i obeshrabreni jer koliko god da ste se trudili i dalje nema pomaka, i dalje je teško.

O svemu ovome u natalnoj karti govori nam znak Bika.

U ovom članku vam pišem o svim koracima balansiranja znaka Bika, a uz članak dobijate i video uz koji možemo zajedno da tapkamo na uklanjanju blokada koje vas sprečavaju da kreirate i manifestujete svoju kreaciju. Takođe, uz video sam vam spremila i e-book u kom ćete saznati kojom oblasti vašeg života vlada Bik.

Svako u svom horoskopu ima svog Bika, oblast života kojom vlada Bik i Veneru koja pokazuje put kako i na koji način mi, na svoj autentičan način kreiramo i manifestujemo.

Znak Bika nas uči da prepoznamo materiju oko sebe, ali i u sebi. Naše telo i fiziologija predstavljaju nosače Bića i energije života, a taj život se zahvaljujući telu inkarnira, odnosno otelovljuje. Iako je znak Device primarno vezan za mudrost fiziologije, pre nego što stignemo do šestog znaka horoskopa, potrebno je staviti fokus na ono što zaista želimo.

Šta je ono što stvarno želite?

Znak Bika nas ispituje da li zaista želimo ono što mislimo i govorimo.

Jer ono što Bik želi jeste plodnost, stvaranje i konkretna materijalizacija.

Svako od nas ima znak Bika u svojoj natalnoj karti. Nekome će on vladati kućom finansija, nekom kućom ljubavi, karijere, itd… ali svako ima upliv ovog znaka – njegove povlastice, kao i slabe tačke.

Osnovni koraci za kreaciju

Znakom Bika vlada Venera, ali je Mesec taj koji je ovde egzaltiran. Mesec su uvek emocije, i Mesec pokazuje na usklađenost sa potrebom naše Duše, pa je prvi korak u kreaciji uvek da se pitamo šta je to što naša Duša zaista želi. A zatim: da li naše emocije podržavaju našu želju?

Jer, prateći prvi impuls znaka Ovna koji u svakom od nas aktivira potrebu, aktivira tu želju – mi postavljamo neki cilj.

U drugom koraku znak Bika, koji sledi, filtrira tu želju i spušta je na nivo srca, na nivo Duše. Ovan je više životinjski impuls u nama koji nas pokreće, ali je Bik taj koji tu želju može da materijalizuje ukoliko znamo kako da emocije naštelujemo na frekfencu naše želje. Šta to konkretno znači?

Ako smo nezadovoljni, obeshrabreni i utučeni ostvarenje naše želje je eonima daleko od nas, jer naše telo – koje treba da otelotvori (manifestuje) želju nema energetske prijemnike koji mogu tu želju da prime.

Zato hajde da zajedno prođemo kroz korake kreacije i manifestacije koje nam znak Bika pokazuje.

I još jednom da napomenem – svako ima svog Bika u svojoj natalnoj karti! Ovo nije rezervisano samo za one sa znakom i podznakom u Biku, iako će oni možda pre nego drugi prepoznati ove korake.

Kada vidimo tada kreiramo

Možda niste znali, ali Jupiter je jako važan za znak Bika. Mitološki je Bik zapravo prerušeni Jupiter i stoga mi vezujemo novac i sva materijalna dobra za njega. Međutim, Bik govori i o zavodljivosti, čulnosti, želji jer sam Zevs je Evropu oteo privučen njenom lepotom sa željom za oplodnjom i uživanjem.

Jupiter je simbol obilja ali takođe i 6. energetskog centra u našem telu koji se nalazi u predelu očiju, kao i trećeg oka. Jupiter u natalnoj karti pokazuje oblast života u kojoj najlakše kreiramo i koju najlakše prepoznajemo. Ali samo ako nam je Venera u balansu, odnosno samo ako u toj kreaciji i uživamo.

Jer kada smo u prepoznavanju i uživanju tada kreiramo.

Kada vidimo blagostanje, i obilje tada nas Venera oživljava dajući nam snagu Bika – snagu manifestacije i spuštanja Duha u materiju.

Međutim, šta se dešava kada Bik ne vidi jasno, sumnja u sve, i time projektuje negativan pogled na svoje resurse i mogućnosti oko sebe i u sebi?

Odustaje. Odugovlači. Tvrdoglavo se drži jedne te iste priče zarobljen u svoje sumnje i pesimistične vizije.

“Sumnjam u sve i retko imam rešenje.”
“Teško mi je da gledam pozitivno na stvari.”
“Teško mi je da verujem u pozitivnu budućnost kada sam sigurna/an da se sadašnjost ne može promeniti.”

Ovo su samo neke od izjava blokirane Venere i Jupitera, gde se vremenom zbog njihovog ponavljanja javlja depresija, obeshrabrenost i potpuna bezvoljnost.

Bikovi su lenji, ali kad Bik prevaziđe lenjost on postaje Gospodar Manifestacije

Ako neki od znakova zna šta je lenjost i odugovlačenje to je znak Bika. Ali upravo nas ovaj znak uči kako da prevaziđemo lenjost i istrajemo do samog kraja, do manifestacije želje.

Izazovi na putu manifestacije su tu da jačaju snagu volje, rešenost i izdržljivost, što je često ulenjenim Bikovima potrebno.

Međutim, važno je da znamo da lenjost nije emocija, već se javlja posledica bezvoljnosti i umora.

Kada smo umorni tada ne vidimo moguće rešenje, kada smo pesimistični i ne osećamo inspiraciju, lenjost se nameće kao stanje, pa uspeh izmiče.

Zato, hajde da zajedno tapkamo za otklanjanje obeshrabrenosti, bezvoljnosti, umora i lenjosti.

Za Bika je važno da svoj uspeh može konkretno da izmeri. Važno je da je cilj postignut.

Kada je Bik u balansu zna da ne mora sve odmah (Uran je ovde u padu – što je astrološki izraz) i da nema odustajanja (Mars u izgonu), već da lagano (Venera) i uporno ide ka cilju (Jupiter), a neuspeh prepoznaje samo kao neophodnu lekciju ka uspehu. Tako da kada Bik nešto postigne i ostvari, to je trajno i za dalje generacije plodno i održivo (egzaltiran Mesec).

Velika zamka na putu manifestacije – gospođa Krivica i gospodin Krivac

Ukoliko je Bik predugo obeshrabren, bezvoljan i sa snažnim osećajem neuspeha, često jedini izlaz vidi u okrivljavanju drugih.

Ogorčenost, osujećenost, razočaranost, osećaj nepravde i uvređenosti sada stupaju na snagu i traže krivca.

Na ovaj način se odgovornost prebacuje na nekog drugog, bez želje da se uzrok problema sagleda u sebi.

Ukoliko se ovaj osećaj izdaje i nepravde predugo neguje, može doći i do bola u zglobovima, jer iako se agresija izražava na spolja, auto-agresija i samodestrukcija su mnogo dublje i snažnije. Ovakav način rešavanja primarnog problema vodi samo u ćorsokak.

Ključni lek je pomirenje i praštanje. E sad, to je lako reći.

Ali zapitajte se, šta je teže – ostati u tom stanju ogorčenosti i nepravde, i nastaviti u samopovređivanju i odustajanju ili…oprostiti?

Snaga se dobija čim izađemo iz pozicije žrtve i osećaja “jadna ja”, prihvatajući promenljivost života tako što prihvatamo i poraze i gubitke i teškoće kao sastavni deo savršenog nacrta Istine života.

Podjednako kao što uživamo u uspehu, potrebno je da prepoznamo teškoće kao deo uzvišene pravde, nakon čega se vraćamo ohrabrenju da život nije opasna borba za opstanak, već put stvaranja kojim se korak po korak, ciglica po ciglica, ide ka cilju kroz nepoznate dimenzije u kojima konflikti, porazi i gubici predstavljaju samo znakove pored puta.

Šta se dešava ako nismo spremni da oprostimo i izađemo iz ciklusa Žrtva-Krivac?

Nastavak ovog puta nizbrdo je još veće udaljavanje od sebe, gde se stvara hronični disbalans koji na kraju dovodi i do fizičkog oboljenja.

Nakon dugotrajne ogorčenosti i osećaja nepravde, dolazi do apatije, rezigniranosti i potpunog odustajanja i gubljenja interesovanja i entuzijazma.

Venera je ugašena, Mesec se zatvorio, ne komunicira, odvaja se od drugih, okoline i života, a Jupiter više ni u čemu ne prepoznaje smisao.

Pasivnost, nezainteresovanost i odustajanje su česte kod znaka Bika.

Iako ovaj znak vlada čulima i uživanjem, kada osoba dođe do ovog nivoa blokade, ni jedno zadovoljstvo više ne budi želju, kreativnost, vitalnost.

Na fizičkom nivou se može javiti anemija, nedostatak minerala i vitamina i generalni gubitak vitalnosti. Rezigniranost dovodi do problema sa kičmom, posebno u lumbalnom delu, loše cirkulacije i smanjenog libida.

Balansiranje Venere i aktiviranje slatkoće i nežnosti u sebi je ključni korak za izlazak iz ovog stanja.

Kada se blokada na ovom nivou razbije, osoba se ponovo oseća željnom života, optimizam se vraća, i vremenom snaga prepoznavanja lepote, hramonije i čistote dovodi do realizovanja sopstvene Istine. Dovodi do materijalizacije sreće, blagostanja i uspeha, svega onoga za čim arhetip Bika teži.

Ukoliko se prepoznate u nekoj od ovih faza, pogledajte u kojoj natalnoj kući se nalazi vaš znak Bika, kojim oblastima života vlada Venera, i šta je ono što je ugrožava, a šta podržava njenu komunikaciju sa Jupiterom. Za sve one koji imaju Sunce u ovom znaku, period vladavine znaka Bika predstavlja portal za isceljenje svih sumnji i odlaganja.

Ali vreme je uvek za manifestaciju Lepote, Harmonije i Čistote.

Dobrodošli na Zemlju – planetu kojom vlada arhetip Bika.

Kako vama ide sa manifestacijom? Šta je ono što lako radite a šta je ono što stalno baguje? Pišite mi, i prijavite sa u zajednicu Suave circle gde zajedno radimo na isceljivanju i uzdizanju svih aspekata Venere. Ovde možete da se prijavite.

S ljubavlju,
Tea

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elens
Elens
4 years ago

Ne mogu da prevaziđem svog oca iako na svesnom nivou znam apsolutno svaki mikron i svaku česticu zašto je sve tako kako je između nas… ali jednostavno me preplavljuje nesavladiv bes i mržnja na samu pomisao a ne kamo li njegovo prisustvo i deljsvo i dela koja radi. A ja vežbam i vežbam i na mnogim poljima se pomeram na bolje ali ovde c… btw čovek je bik u horoskopu…moj saturn u biku u 4 polju. Gde je lek?

Tea
Admin
Tea
4 years ago
Reply to  Elens

Draga Elens, otac u ženskom horoskopu je predstavljen 4.kućom, a Saturn predstavlja učitelja..da, i mučitelja, ali sve do trenutka dok ne preuzmemo sopstvenu odgovornost. Bes i mržnja su uvek posledica trpljenja boli, trpljenja tuge i povređenost. Lek nije u saniranju posledice bola, već u povratku na uzrok, tamo gde se rana još uvek povređuje, ali ukoliko očekuješ od njega, ili bilo kog drugog da prestane da povređuje onda nije tvoja odgovornost već njihova…i tako se povređivanje nastavlja. Tek kada se usudimo da preuzmemo sopstvenu odgovornost – tada možemo i da se iscelimo. Pročitaj članak Isceljivanje aspekata – prvi korak… ovde… Read more »

Prijavi se na AstroSis pismo koje ZaJedno sa mojom sestrom Minom šaljem svakog četvrtka u 9h

AstroSis pismo ti pomaže da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.

Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.