fbpx

Isceljivanje aspekata – prvi korak

Isceljivanje aspekata – prvi korak

Koliko puta do sada ste se pitali: “Šta mi to danas rade zvezde, pa se osećam kao da sam ustala na levu nogu? Nisam ovo baš ona ja koja mogu da budem, nešto sam zakočena, blokirana, zabagovana… tu negde u dubini postoji ona verzija mene koja zna da je sve lakoća i lepota, i da se ništa u stvari ni ne mora, ali danas je, nekako, baš teško do nje dopreti. Možda je nešto u zvezdama? Ili sam loše sanjala? Nešto sam zaboravila i čini mi se kao da mi je tu ispred nosa, a opet… ne vidim.“

Iako bih mogla prebaciti odgovornost na zvezde ili na bilo kog drugog (to možda nije moje, zbog nekog/nečeg drugog se tako osećam) što bi mi dalo osećaj olakšanja… ipak se usuđujem da poverujem Saturnu koji kaže – da bi napravila promenu (Uran), moraš preuzeti 100% odgovornosti. OK, ali da li sam ja odgovorna i za aspekte koji su u ovom trenutku preteški kao sam Sizifov kamen?

Kolika je moja odgovornost za moju sudbinu?

Moderna astrologija i astrohealing podrazumevaju da smo svi mi kreatori sopstvenog života u onoj meri u kojoj smo spremni da preuzmemo odgovornost.

Kada se usudimo da pogledamo toj aždaji u oči, koja se samo čini kao preteški zid preko kog treba da pređemo ili zgradurina na plećima koju ne smemo da pustimo, nagon koji nas uvek pretekne u reakciji i kaže baš ono što smo sebi obećali da nećemo nikad više, slabost koja nas čini nemoćnim i opet, tako ranjivim… baš tada, baš tu, baš tu aždaju – treba zajahati.

Sve to što nam se čini da je tako daleko od nas i da to nikako nama ne pripada, posebno ne te emocije bola, tuge, frustracije, straha, besa, ljutnje… sve to što je sigurno neko drugi izazvao… ukoliko se usudimo da prihvatimo kao svoje, kao sebe, tek tada imamo priliku da iscelimo.

Isceljivanje je zaista sjedinjenje jer kada postanemo jedno sa onim što odbacujemo, dobijamo moć da preobrazimo svu tamu u svetlo, u onu suštinu koja zna da obuhvati sve fasete našeg bića. Tada svaki težak aspekt postaje super dobar.

Da li svako može isceliti svoje aspekte?

Ne baš. Ne može svako. Svaki aspekt može biti isceljen ali samo onaj ko preuzme odgovornost, ima ključ za isceljenje.

O ovome nam u astrološkoj i mitološkoj simbolici jasno govori Kiron, koji je bio prvi iscelitelj. Kiron je planetoid koji se kreće između Saturna i Urana, i svojom vrlo eliptičnom putanjom omogućava da se nešto što je determinisano, ograničeno, teško (u simbolici Saturna) preobrazi u svest, promenu, sjedinjenje, slobodu (Uran).

AstroHealing je kironovska oblast, ali da bismo zaista dobili taj ključ (astrološki simbol Kirona je u obliku ključa) potrebno je proći 7 stepenika preuzimanja svesti kako bismo aktivirali energiju odluke za promenom.

I tek tada, imamo izbortake a blue pill or take a red pill. Preuzmi odgovornost i progledaj ili ostani tu gde jesi, ponavljajući stare šablone koji se prenose s’kolena na koleno, naizgled samo menjajući oblik.

Nije lagano preuzeti odgovornost ali je još teže zatvarati oči i osećati se bespomoćnim. Odgovornost nam daje moć, sposobnost da u svakoj situaciji imamo odgovor koji samo od nas zavisi.

Odgovornost znači da svesno biramo onaj teret koji ćemo poneti, koristeći ga kao resurs i gorivo za put, ostavljajući krivicu sa strane. Odgovornost nije krivica. Krivica nas samo iskrivi i tada ne vidimo jasno. Odgovornost nam daje snagu govora. Reč koja zna da spoji ono što smo generacijama odbijali i odbacivali.

Svako od nas ima tu svoju Reč

Astrološka karta daje uvid u te ključne reči koje naše telo, duh i duša pamte. Reči koje smo potpisali u Planu naše Duše kada smo birali baš ovaj život, kao vibracije koje će nam pokazati ključ, ukazati na Put i dati moć da sami izaberemo. Reči koje nam omogućavaju da prestanemo da budemo reaktivni i postanemo krea(k)tivni. Jer suština naše duše jeste da kreiramo život po nacrtu i planu koji smo potpisali.

Bez obzira na sve, ja duboko prihvatam sebe

Zato, hajde da se usudimo na trenutak da kažemo sebi: „Bez obzira na sve to, ja sam okey. Ja sam odgovorna. Ja preuzimam odgovornost. Ja prihvatam sebe baš takvu kakva jesam.“ A zatim se otvorite i oslušnite reakciju unutar sebe.

Ovo je PRVI korak, koji je uvek početna tačka u radu sa klijentima. Možda deluje teško, komplikovano – ali sam princip AstroHealing-a je jednostavnost. Svaki naredni korak nudi jednostavne tehnike, lagan pristup, jasan sistem, jer je i priroda lagana.

Sve nam je dato vrlo jednostavno, toliko da uvek imamo protivotrov odmah tik uz otrov. Samo smo zaboravili da ga potražimo, u frci od pronalaženja krivca za trovanje. Nije aspekt taj koji je kriv – on je vrlo prav. Naša je odgovornost zašto je kvadrat, a ne trigon – a ako je to tako, onda je i na nama da ga iscelimo.

Podelite prilog sa prijateljima!
Subscribe
Notify of
guest

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Prijavi se na AstroSis pismo koje ZaJedno sa mojom sestrom Minom šaljem svakog četvrtka u 9h

AstroSis pismo ti pomaže da budeš u toku sa trendom vremena, jer kad znaš kad je dobro vreme za akciju, a kad za povlačenje, postaješ magnet koji privlači prave stvari u pravom trenutku.

Email adrese ne ustupaju se trećim licima ni pod kojim uslovima.